“Havre og frukt bar”

Disse barene er veldig populære her i hjemmet, de blir veldig fort spist opp så jeg må vanligvis lage dobbelt vis jeg vil ha noen ut uken 🙂 her bruker vi disse som både mellommåltid eller frokost on the Go  vis vi har en sein start på dagen 😉 eldstemann liker  og ta de med seg som niste på skolen 🙂

  • 160 gr havregryn
  • 100 gr fullkorn hvete
  • 1 1\2 ts  kanel
  • Klipe salt
  • 1 ts  bakepulver
  • 360 ml  melk, du kan bruke , mandel, soya, ris eller bare vanlig melk
  • 3 ss  agave eller honning
  • 90 gr eple puré eller sylte ( jeg lager min egen eple puré uten sukker)
  • 1 stort egg
  • 1 ta vanilje essens
  • 90 gr hakkete mandler, frø eller nøtter alt etter ka du ønsker
  • 90gr tørket frukt eller 50 gr frukt og 40 gr 70% sjokolade
  1. Varm ovnen til 190 grader
  2. Bland de 5 første ingrediensene sammen i en skål
  3. I en separat skål bland melk,eple puré, egg, agave/honning og vanilje sammen
  4. Bland så de våte ingrediensene med de tørre og rør godt sammen, blant så inn ønsket frukt og/eller nøtter
  5. Smør en liten lang panne og ha deigen over, glatt litt ut
  6. Bakes i 30 min eller til tykt og gyllent
  7. Kjøl og sjær opp i firkanter

Tips: holder seg i 5 dager i kjøleskap, du kan også ha dem i en zip lock pose og oppbevare i fryser i ca 4 måneder, og når du skal bruke dem så er det bare og ta de ut og la dem tine i kjøleskapet tar ca 24 timer 🙂

Håper dere liker denne oppskriften 🙂

print

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *