Mandelkake

I dag hadde vi koselig besøk og fant da ut seint i går kveld at jeg ville by på noe godt med kaffen. Etter å ha bladd mye frem og tilbake i oppskriftboka mi så ble valget denne lette mandelkaken. Der jeg kommer ifra så er det veldig vanlig med en slik klassisk mandelkake til kaffemat så når jeg lager den og mandel lukta setter seg i huset så bringer det fram mange gode barndomsminner. Her dekoreres den med strøssel eller “sprinkles” som dattera min pent kaller det.  Oppskrifta er ifra Homeanddelicius.is

Mandelkake

  • 75 g Smør
  • 1 dl Sukker
  • 2 egg
  • 2  1/2 dl mel
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts mandelessens
  • 1 dl melk

Varm ovnen 180°. Visp sammen smør og sukker til lett og lyst. Ha i et og et egg og rør godt i mellom hvert egg. Ha i resten av ingrediensene og rør til en glatt og klumpefri røre. Ha deigen i et smurt rund form (jeg bruke et som er 22cm) og bak i ca 23 til 25 min.

Glasur

  • 3 dl melis
  • 2 ss varmt vann
  • 1 ss solbær saft

Rør alt sammen til det er klumpefritt og hell over kaken. Pynt gjerne med strøssel (sprinkels).

print

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *