Sirupsbrød

Forrige helg bakte jeg et nydelig sirupsbrød, som er så godt at jeg bakte dobbelt opp av det. Jeg ga vekk til noen venner og mine foreldre. Original oppskriften er så stor at for en vanlig familie får du faktisk så mye brød ut av oppskriften at du kan fryse ned en del av det.

Sirupsbrød.

  • 1 l Kefir eller kulturmelk
  • 400 g fint rugmel
  • 600 g hvetemel
  • 3 dl sirup
  • 4 ts natron
  • 2 ts bakepulver

Ha kefir eller kulturmelk  og sirup i en stor skål og rør til det har blandet seg godt sammen. Ha i alle andre tørrvarene og rør sammen i et klumpefritt deig. Ha i et smurt eller bakepappirskledd stort ildfast form. Sett inn en kald ovn, skru den så på 150° grader og bak brødet i nesten 1 time fra det ble satt i ovnen. Jeg syns det er best å bruke en termometer og er brødet da ferdig når det måler 97° grader.

Håper det smaker.

print

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *