Utrolig godt brød

I kveld så hadde vi hjemmelaget blomkålsuppe med sprø bacon att til og dette nydelige hjemmelagde brødet,

Oppskrifta fant jeg først hos New York times, men jeg har jo selvfølgelig forandret den så det blir litt mer mektig og bare pitte litt sunnere 😉

NY brød 

  • 1 1/2  Kopp hvete
  • 1 1/2 kopp fullkorn hvete
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 1 1/4 ts salt
  • 2 kopper lunket vann
  • Masse hvetemel til å kna sammen etter heving.

Bland sammen alle ingredienser i en skål å ha over en plastfilm og la heve i 12 timer  ( deigen skal se ut som havregrøt ).

Ha masse hvetemel på bordet og hell deigen på det, ha så hvetemel over deigen med og kna til du nesten får formet deigen til en kul,

la så heve igjen i ca 40 til 60 min.

Bruk en kjele som tåler å være i ovn !!

Ha kjelen med lokket på i ovnen å varm ovnen til 230 grader, ta så og ha deigen i kjelen og ha på lokket igjen og inn i ovnen i 30 min.

Etter disse 30 min så tar du av lokket å har dette inne i ovnen i 15 minutter til.

Dette brødet er så nydelig godt at jeg lager det annenhver dag nå for tiden 🙂

Håper dere prøver dette brødet, det er vel verdt det 😉

print

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *